Zonnen en bescherming van de huid


Rendering Error in layout Widget/Social: Call to a member function exists() on null. Please enable debug mode for more information.
  • Adminuser
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
Meer
1 jaar 3 maanden geleden #53 door Adminuser
Zonnen en bescherming van de huid was gemaakt door Adminuser
Een onderwerp dat bloterikken ongetwijfeld zal interesseren is de relatie tussen de blootstelling aan UV-stralen van de zon en huidkanker.
De cijfers bewijzen het gevaar van overdreven blootstelling aan UV-straling. Eén op de zes Belgen krijgt in de loop van zijn leven huidkanker.
De schaduw opzoeken tijdens de heetste uren van de dag – tussen 12 en 16 uur – doet de blootstelling met vijftig procent afnemen.
Op het strand van Oostende waarschuwt een Wifi-toren voor huidkanker. Met het gratis internet rond de toren lokt men de strandgangers naar de schaduw van de toren. 

Bron:  Nieuwsblad.be

De gevoeligheid van de huid, en hieraan gekoppeld de noodzaak tot bescherming tegen de zon, heeft een beetje met het huidtype te maken.

Twee op drie Belgen smeren zich (onterecht?) niet in tegen de zon.

Het kwik stijgt tot zomerse hoogte dit weekend. Maar na de winter is de huid nog niet voorbereid op de eerste zon. Het is net dan belangrijk om even extra voorzichtig te zijn. Wie de komende dagen een dagje zonnen plant, kan zijn huid best wat beschermen.

http://www.hln.be/hln/nl/40/Style/articl...-zon.dhtml
Origineel gepost door Bartel.


In  Kassa  (bij 34:00) was ook een heel segment aan zonnebrandmiddelen gewijd. Op zich best interessant al vond ik de "expert" niet helemaal geloofwaardig. Conclusie was dat wij ons veel te weinig insmeren, niet alleen qua het aantal keren maar vooral qua de hoeveelheid. Met een flacon van 200ML. zou je maar 6x mogen doen. Dan lig je er dus bij als een geglazuurde taart.


Natuurlijke beschermingsmiddelen:  https://www.devoedzamekeuken.nl/natuurli...elf-maken/


Voedsel (14x) dat de huid beschermt tegen de zon.

Ontdek hoe wortels, tomaten, groene thee, granaatappel, guave, pure chocolade, aardappels, havermout, aardbeien, komkommer, azijn, Calendula, Aloë Vera en sla je kunnen beschermen:  http://goedgezond.info/2014/05/10x-voeds...en-de-zon/


Negen op de tien Belgen zijn zich bewust van de gevaren van de zon, maar toch beschermt amper 6 procent zich voldoende tegen UV-stralen. "Deze week, met de eerste felle zonnestralen van het jaar, is het risico het grootst", zegt dermatoloog Thomas Maselis. "Maandenlang, tijdens de herfst en de winter, blijven we binnen. Als de zon zich dan eindelijk vertoont, willen we daar maximaal van profiteren en gaan alle remmen los.?Maar onze huid is dan extra kwetsbaar. Ook op vakantie willen we te snel van ons bleke kleurtje af. Levensgevaarlijk."?

http://www.demorgen.be/binnenland/slecht...-bd73d68b/
http://www.gva.be/cnt/dmf20170328_028040...gen-de-zon


Eergisteren stond er een artikeltje in de standaard waarin gemeld wordt dat Testaankoop (= Vlaamse consumentenorganisatie die marktonderzoeken doet) heeft aangetoond dat zonnecrèmes niet altijd na een jaar moeten weggegooid worden en mogelijks langer dan één jaar goed kunnen blijven.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20170330_02808456
https://www.test-aankoop.be/gezondheid/g...-bruikbaar


Wat betekent de UV-index?
De UV-index, waarbij UV staat voor de ultraviolette stralen, geeft aan hoe intensief de zon schijnt en hoe hoog het risico is op zonnebrand. De UV-waarden, die variëren tussen 1 en 10 of meer, zijn afhankelijk van meerdere elementen.

Zo zijn de UV-waarden hoger naarmate we dichter naar de evenaar gaan. Doordat de zonnestralen hier gedurende minder lange tijd door de atmosfeer gaan, wordt een kleiner gedeelte van de ultraviolette straling geabsorbeerd. Ook de weersomstandigheden spelen een rol. De UV-index is het hoogst bij een straalblauwe hemel en wordt gematigd door bewolking, maar lichte bewolking blijkt slechts een minimaal, of zelfs een versterkend effect te hebben. Ook een bries vermindert het risico niet. Vanaf UV-index 3 krijgt u de raad om uzelf en uw kind in te smeren. Verder wordt het zonlicht ook weerkaatst, door sneeuw, zand, gras en zowel stilstaand als bewegend water. Een plekje in de schaduw betekent dus niet dat het risico op zonnebrand helemaal is verdwenen.

De verschillende UV-waarden geven telkens aan in welke mate u aan zonlicht, en dus ultraviolette stralen, wordt blootgesteld en welke maatregelen er nodig zijn.
  • UV-waarde 0, 1 en 2: geen of lage blootstelling. U kunt buiten gaan zonder bescherming.
  • UV-waarde 3 en 4: matige blootstelling. Gebruik zonnecrème en draag een zonnebril met UV-filter.
  • UV-waarde 5 en 6: hoge blootstelling. Opgelet voor zonnebrand! Smeer u in, draag een zonnebril met UV-filter, een hoedje en een t-shirt.
  • UV-waarde 7 en 8: zeer hoge blootstelling. Groot risico. Neem dezelfde voorzorgsmaatregelen als bij UV-waarde 6 en 7. Een parasol of paraplu kan extra bescherming bieden. Laat kinderen niet in de zon.
  • UV-waarde 9 en 10 of meer: uitzonderlijke blootstelling. Gevaarlijk! Blijf zo veel als mogelijk uit de zon. Bij voorkeur blijft u in huis.
De UV-index kan geraadpleegd worden op de website van het KMI:   http://www.meteo.be

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
1 jaar 1 maand geleden #780 door Frivooltje
Beantwoord door Frivooltje in topic Zonnen en bescherming van de huid
Vandaag gevonden op de site van de KWF. Zijn toch weer andere waardes dan in de afbeelding uit het eerste bericht.

www.kwf.nl/SiteCollectionDocuments/zonnebord_huidtypes.pdf

[size=xx-small]I didn't choose to be naked. I am forced to wear clothes.[/size]

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.219 seconden
Gemaakt door Kunena